Ved klienterne altid, hvad der er galt?  

En del klienter kommer til mig uden at kunne overskue hvad deres væsentligste problem i virkeligheden er. I disse tilfælde går en del af terapien ud på at finde ind til kernen, af det der er vigtigt. Andre klienter ved meget præcist, hvad deres problem og søger en terapuetisk behandling der er så målrettet imod netop dette problem som muligt.

 

Hvilke forudsætninger har klienterne?

Der er ingen særlige forudsætninger du skal opfylde for at gå i terapi. Det vigtigste er, at du har lysten, viljen, tiden og selvfølgelig pengene til at gøre det. Alle har ret til trvsel og personlig udfoldelse.

Nogle klienter står i en akut krise og behøver hjælp til at komme igennem denne på bedst mulig vis. Andre klienter kommer med ønsket om for en periode at sætte fokus på at udvikle sig personligt, få belyst et givent tema eller bearbejde et konkret og aktuelt problem.  Andre igen behøver langvarig og kontinuerlig støtte til at leve et vanskeligt og kompliceret liv.

Klienternes forudgående erfaringer med psykoterapi varierer i høj grad. For nogles vedkommende er det første gang de prøver det, andre har været i forløb nogle gange før og er øvede og endelig er der dem, som er rutinerede. De har enten gået i terapi  flere gang før, været i meget lange terapiforløb. Det kan også være at  de selv er ved at tage en psykoterapeutisk uddannelse – eller allerede har én. 

Sammenfattende har de mennesker der opsøger mig enten et akut, periodisk eller mere varigt behov for personlig, følelsesmæssig eller sjælelig lindring eller personlig udvikling. 

 

Hvordan forløber terapien?

De fleste klienter kommer med et personligt tema, en problemstilling, en konkret hændelse, en situation eller en livshistorie som de gerne vil arbejde med. Andre foretrækker at vi tager udgangspunkt i det, der er til stede i det terapeutiske rum lige her og nu, mens andre igen tager udgangspunkt i det, der er sket siden sidst. 

 

Hvor ofte og hvor længe går man i terapi?

Klienter der befinder sig i en akut krise ønsker ofte at gå i terapi mindst én gang om ugen eller to gange på ca. tre uger. Det mest almindelige er dog at man går i terapi en gang om ugen eller en gang hver 14.dag i en kortere eller længere periode. Er man i gang med et længevarende udddannelsesforløb eller udviklingproces er det ikke ualmindeligt, at man bare går i terapi ca. én gang om måneden, men til gengæld gør det over en periode, der kan strække sig over flere år.

Det er ikke ualmindeligt at mine klienter kommer tilbage. Ofte vil der være tale om en opfølgning på et længerevarende forløb, men forskellige hændelser kan også foranledige at en klient holder en pause i et stykke tid. Andre vender tilbage med en helt ny problemstilling, eller bringer andre mennesker ind i en ny proces f.eks. en kæreste, mand eller kone, forælder eller barn. 

 

Din sikkerhed?

Den enkelte klient udviser stort mod, åbenhed og ærlighed og arbejder derved sammen med mig om at skabe forandringer i deres liv på en enestående måde. Jeg er meget ydmyg og taknemmelig for at kunne være en del af denne proces og hver enkelt klient kommer derfor til at betyde noget ganske særligt for mig – også selvom relationen aldrig kan blive af privat karakter.  

Jeg er medlem af og arbejder efter Psykoterapeutforeningens etiske regler som har til formål at beskytte klienten. Jeg har ifølge disse, med de undtagelser der følger af anden lovgivning, tavshedspligt vedrørende alle personlige forhold, som jeg erfarer under terapien. Tavshedspligten gælder selvfølgelig kun for terapeuten. Det står klienten frit for at dele sine oplevelser i terapien med hvem vedkommende vil.